'ÖZEL HASTANELER TAMAMEN DEVLETE DEVREDİLMELİ'

Sağlık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 20.10.2024 - 00:24, Güncelleme: 20.10.2024 - 00:24 3836 kez okundu.
 

'ÖZEL HASTANELER TAMAMEN DEVLETE DEVREDİLMELİ'

Sağlıktaki “Yenidoğan” skandalı sonrası AK Parti İl Başkan Yardımcısı Özcan Gürsoy, “Özel hastaneler tamamen devlete devredilerek devlet hastanesi yapılmalı.”
İstanbul'da bebeklerin anlaşmalı özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine sebep olduğu iddia edilen "yenidoğan çetesi" skandalı gündemdeki yerini koruyor. Kan donduran vahşete tepkiler ise her gün artarak devam ediyor. Bu skandala tepki gösteren isimlerden biri de AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Özcan Gürsoy oldu. Kendisi de bir doktor olan Gürsoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda özel hastanelerin kamulaştırılmasını istedi. İstanbul'da bazı özel hastanelerin adının karıştığı ve bebek ölümleriyle sonuçlanan vahşi olayları ibretle ve çok büyük bir üzüntüyle hep birlikte takip ettiklerini söyleyen Gürsoy, “Yenidoğan çetesi denen ve 20'den fazla özel hastane doktor ve hemşirelerinin bir araya gelerek kurduğu bu vahşice sistem bize bir daha özel hastane gerçeğinin ne olduğunu ortaya koydu. Özel sağlık sisteminin insan sağlığı üzerinden bir rant ve para kazanma sistemi olduğunu bir daha ibretle gördük. Sistemin kendisi maalesef bu hastanelerin böyle yanlış yollara sapmalarına neden olmakta. Bir özel hastane işlevini devam ettirebilmesi için para kazanmak zorunda. Bu para kazanma ihtiyacı bazen para kazanma hırsına dönerek bize böyle insanlık dışı yollara sapmaların da örneğini gösteriyor.” “ÖZEL HASTANELER PARA KAZANMAK İÇİN YANLIŞ YOLA SAPIYOR” Özel hastanenin sonuçta bir ticaret kurumu olduğunu söyleyen Gürsoy, “Para kazanmak zorunda. Yıl sonunda mali tablosuna bakınca iflas etmemek için mutlaka gelir kaleminin gider kaleminden daha fazla olması gerekmekte. Bunun için de ya hastane tedavi ücretlerini fahiş miktarda artıracak ya da gelen hastadan daha fazla para kazanmak için yanlış yollara başvurarak adeta hastanın bedeni üzerinden onu bir ticari mal ve müşteri gibi görerek istismar edecek. Başka türlü mali tablo nasıl artı verecek ki. Yanlış ve gereksiz ameliyatlar, gereksiz tahliller, gereksiz yatışlar, ehil olmayan doktor ve sağlık görevlileri maalesef hastayı soyup soğana çevirmekte ve sonuçta Yenidoğan çetesinin yaptığı gibi böyle insanlık dışı suç örgütleri oluşturacak kadar gözleri dönmekte.” “ÖZEL HASTANELER DEVLET HASTANESİ YAPILSIN” Devletin özel hastanelere el koymasını isteyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı, “Sağlık sistemi tamamen devlet eliyle olmalı. Özel hastaneler tamamen devlete devredilerek devlet hastanesi yapılmalı.  Doktor ve sağlık görevlileri de devletten maaş alan devlet memuru olmalı. Yani bu sistem tamamen lağvedilmeli ve devletin kontrolüne geçmeli. Yoksa, hastaneye gelen her  hastayı adeta  ticari bir mal gibi gören bu sistem daha çok canlar yakacak, daha çok bebekler  maalesef vahşice katledilecektir.”
Sağlıktaki “Yenidoğan” skandalı sonrası AK Parti İl Başkan Yardımcısı Özcan Gürsoy, “Özel hastaneler tamamen devlete devredilerek devlet hastanesi yapılmalı.”

İstanbul'da bebeklerin anlaşmalı özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine sebep olduğu iddia edilen "yenidoğan çetesi" skandalı gündemdeki yerini koruyor. Kan donduran vahşete tepkiler ise her gün artarak devam ediyor.

Bu skandala tepki gösteren isimlerden biri de AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Özcan Gürsoy oldu. Kendisi de bir doktor olan Gürsoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda özel hastanelerin kamulaştırılmasını istedi.

İstanbul'da bazı özel hastanelerin adının karıştığı ve bebek ölümleriyle sonuçlanan vahşi olayları ibretle ve çok büyük bir üzüntüyle hep birlikte takip ettiklerini söyleyen Gürsoy, “Yenidoğan çetesi denen ve 20'den fazla özel hastane doktor ve hemşirelerinin bir araya gelerek kurduğu bu vahşice sistem bize bir daha özel hastane gerçeğinin ne olduğunu ortaya koydu. Özel sağlık sisteminin insan sağlığı üzerinden bir rant ve para kazanma sistemi olduğunu bir daha ibretle gördük. Sistemin kendisi maalesef bu hastanelerin böyle yanlış yollara sapmalarına neden olmakta. Bir özel hastane işlevini devam ettirebilmesi için para kazanmak zorunda. Bu para kazanma ihtiyacı bazen para kazanma hırsına dönerek bize böyle insanlık dışı yollara sapmaların da örneğini gösteriyor.”

ÖZEL HASTANELER PARA KAZANMAK İÇİN YANLIŞ YOLA SAPIYOR”

Özel hastanenin sonuçta bir ticaret kurumu olduğunu söyleyen Gürsoy, “Para kazanmak zorunda. Yıl sonunda mali tablosuna bakınca iflas etmemek için mutlaka gelir kaleminin gider kaleminden daha fazla olması gerekmekte. Bunun için de ya hastane tedavi ücretlerini fahiş miktarda artıracak ya da gelen hastadan daha fazla para kazanmak için yanlış yollara başvurarak adeta hastanın bedeni üzerinden onu bir ticari mal ve müşteri gibi görerek istismar edecek. Başka türlü mali tablo nasıl artı verecek ki. Yanlış ve gereksiz ameliyatlar, gereksiz tahliller, gereksiz yatışlar, ehil olmayan doktor ve sağlık görevlileri maalesef hastayı soyup soğana çevirmekte ve sonuçta Yenidoğan çetesinin yaptığı gibi böyle insanlık dışı suç örgütleri oluşturacak kadar gözleri dönmekte.”

ÖZEL HASTANELER DEVLET HASTANESİ YAPILSIN”

Devletin özel hastanelere el koymasını isteyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı, “Sağlık sistemi tamamen devlet eliyle olmalı. Özel hastaneler tamamen devlete devredilerek devlet hastanesi yapılmalı.  Doktor ve sağlık görevlileri de devletten maaş alan devlet memuru olmalı. Yani bu sistem tamamen lağvedilmeli ve devletin kontrolüne geçmeli. Yoksa, hastaneye gelen her  hastayı adeta  ticari bir mal gibi gören bu sistem daha çok canlar yakacak, daha çok bebekler  maalesef vahşice katledilecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.